Forcepoint DLP file fingerprinting

Fingerpinting alapú DLP vagy standard adatszivárgás elleni védelem?

A pénzügyi veszteségek és a szabályzatoknak való megfelelések mellett, a szervezetek jó híre is múlhat egy nem tökéletes DLP megoldás alkalmazásán. Ugyan a legtöbb, egyszerű, hétköznapi adatszivárgás elleni termék gyors, kigondolt, ám mégsem tud teljeskörű védelmet nyújtani, mert csak cimkék, reguláris kifejezések, kulcsszavak vagy szótár alapú szabályok alapján dolgozik. Ehhez képest a fingerprinting alapú DLP a letisztázott adatvagyonról készít lenyomatokat és ezeket használja az adatszivárgás detektálására. Ahogy már itt is írtunk róla korábban, a lenyomat alapú szabályok jelentik jelenleg a legbiztonságosabb védelmet. A monitorozás számára készített lenyomatok miatt, az adatok manipulálására és formázására ez a legkevésbé érzékeny módszer. Ha szeretnétek a téves riasztások számát alacsonyan tartani, akkor itt az ideje a Forcepoint DLP megoldását jobban megismerni.

Forcepoint DLP file és database fingerprinting

A Forcepoint megoldásai nem csak a külső veszélyekre fókuszálnak, hanem abban is segítik a szervezeteket, hogy az érzékeny, kritikus adatok ne kerüljenek ki a rendszerből. A fingerprinting módszerrel védhetőek a SharePoint directory-k, szkennelhetők a hálózatból kimenő file-ok, ergo alaposabb védelmet biztosítanak a hálózati fájlrendszernek és a biztonságosabbá teszik a fájlmegosztásokat.

A Forcepoint DLP megoldása két lenyomatkészítési módszert is támogat: ezek a fájl és az adatbázis fingerprint-ek. A fájl fingerprinting lényege az, hogy egy meghatározott fájlhalmazról a beállításoknál megadott időnként lenyomatok készüljenek, amelyek segítségével később a rendszer képes észlelni és megakadályozni az adatszivárgást.

A Forcepoint DLP úgynevezett részleges hash értékeket képez és tárol a védeni kívánt fájlokról, ezáltal képes akkor is detektálni az adatszivárgást, hogyha nem az egész fájl kerül küldésre vagy feltöltésre, hanem csak bizonyos részletei. A fájl fingerprinting beállítása egyszerű – ezt a következő videóban Ti is megnézhetitek!

 

 

Ha szeretnétek többet tudni a Forcepointról, illetve célirányosan a DLP megoldása érdekel benneteket, akkor nézzetek még több gyártói videót itt, vagy ha érdekelne Benneteket egy Free Trial, akkor vegyétek fel velünk a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva.

 

2020. június

Kérek még több információt!  

Teljes körű védelem: Forcepoint NGFW
2020. július

Teljes körű védelem: Forcepoint NGFW

A Forcepoint NGFW magas biztonsági funkciókkal ellátott, teljes átláthatóságot biztosító, minősített tűzfal. Jóval több, mint hagyományos védelem.
Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!
2020. május

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!

Itt megtalálhatod a filter:max Virtuális Security Konferencia összes fontos előadását, kezdve az olyan, Magyarországon most bemutatkozó gyártókkal és technológiákkal, mint a PenTera, Scirge, bigID.
filter:max  2020 Virtuális Security Konferencia
2020. április

filter:max 2020 Virtuális Security Konferencia

Az idei szakmai rendezvényünket virtuális környezetben tartjuk. Rengeteg újdonsággal és érdekességgel készülünk: öt gyártói, technológiai premierrel is, melyeket elsőként mutatunk be Magyarországon.
Pcysys Spycloud Vectra Thycotic FireEye Scirge Forcepoint Opswat Bitdefender Ruckus BigID

Kapcsolatfelvétel üzenet küldése

Iratkozzon fel hírlevelünkre!