Segítség a home office-hoz!

Segítség a home office-hoz!

A COVID-19 vírusnak köszönhetően, az elmúlt napokban mindenkivel 180 fokot fordult a világ. A kényszervakáció a szervezeteket, családokat lassításra, életmódváltásra, összpontosított figyelemre kényszeríti. Nincs időnk felkészülni. Olyan gyors és ingyenes, vagy költséghatékony módszerek után kell nézni privát és céges környezetek számára is, amelyek egyszerre biztosítják a mindennapos munkavégzést és az IT biztonságot is.

 

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) is felhívja a figyelmet a sufnituning, ad hoc jellegű megoldások elkerülésére a home office rendszerek hosszútávú üzemeltetését illetően. A munkáltatók, IT support felelősök vállára súlyos terhet ró ezért a munkakörülmények megteremtése mellett a dolgozók oktatása is. Biztonsági javaslataikat az itt elérhető cikkben foglalták össze.

 

Természetesen profi vállalati VPN megoldások kiépítésében mi is tudunk segíteni, ám most, ebben a cikkben, elsősorban azoknak szeretnénk támogatást és információt adni, akik nem rendelkeznek vállalati informatikai hátországgal.

Online konferencia, telefon, videochat és képernyőmegosztás

Az alábbi alkalmazásokat azért szedtük össze, mert valóban működőképesek és segíthetnek a hatékony távmunka megszervezésében:

LogMeIn – GoToMeeting

A GoToMeeting ugyan fizetős, azonban most az önkormányzatoknál, egészségügyi, oktatási és non profit szektorban dolgozók számára ingyenesen is elérhetővé válnak olyan szolgáltatásaik, mint például a GoToMeeting, a GoToWebinar, a RescueAssist, a LogMeIn Central. A távmunkát támogató lehetőségeiket itt éritek el: https://www.gotomeeting.com/work-remote

A cég, a már meglévő ügyfeleknek is, 3 hónapon keresztül, több szolgáltatását teljesen ingyen biztosítja.

Zoom

Talán kevesebben ismerik a Zoom alkalmazást, amivel a megbeszélések hatékonyságát lehet maximalizálni. Ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások a Zoom-ban:

  • 2 személyes meetingek korlátlan bonyolítása
  • több személyes meetingek megtartása 40 percig ingyenesen (majd újracsatlakozással tovább bővíthető az ingyenes percek száma)
  • bizonyos országokban az iskolák ingyenesen használhatják a Zoom-ot (azaz a 40 perces korlátozás nélkül): mindössze be kell regisztráljanak a felületen.

https://zoom.us/docs/ent/school-verification.html

Skype

A Skype-ot  senkinek nem kell bemutatni, hiszen ez az egyik legnépszerűbb online kapcsolódási forma évek óta. Ugyan a rendszerük meglehetősen túlterhelt az országok egészségügyi vészhelyzeteinek kihirdetése óta, azért megbízhatóságban, még mindig ott van az élen. Jelenleg a Skype 10 felhasználóig ingyenes. Részletek itt: https://www.skype.com/en/free-conference-call/

O365

Kifejezetten tanároknak és diákoknak még mindig az egyik legjobb, a most is ingyenes O365 platform, ami a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhető. Tanulóknak a regisztráció 16 év alatt szülői segítséget igényelhet. Itt lehet jelentkezni a lehetőségre: https://o365.oh.gov.hu/

Ingyenes vírusirtó családoknak!

Partnerünk, a biztributor kiemelt projektje a vírushelyzetben, hogy a rászoruló, gyerekes családok számára ingyen vírusirtót biztosítsanak. Figyelemreméltó kezdeményezés, mert így a digitalizált mindennapokat biztonságos környezetben tölthetik a gyerekek is. A biztributor 1000 darab Bitdefender Total Security 2020 magyar nyelvű vírusirtót ajánlott fel, mely egy háztartásban 5 eszközön futtatható 1 évig. A termék biztosítja az otthoni számítógépek titkosítását, védelmet nyújt az adathalász tevékenységek ellen és támogatja a sérülékeny szoftverek felismerését. Hasznos plusz, hogy létezik egy úgynevezett “szülői felügyelet” funkciója, aminek aktiválásával korlátozhatók a gyerekek internetes elérései. A vírusirtót a koronavirus@biztributor.hu címen lehet ingyen igényelni a diákigazolvány másolatával.

Amennyiben bővebben is érdekelnek a piacon lévő legjobb távmunkát támogató digitális, IT lehetőségek, vagy szívesen ajánlanál újat, vagy tennél te is felajánlást, akkor az alábbi gombra kattintva vedd fel velünk a kapcsolatot.

2020. március

Kérek még több információt!  

2020 leggyakoribb fenyegetései: DBIR 2020
2020. szeptember

2020 leggyakoribb fenyegetései: DBIR 2020

157 525 incidens, 3950 megerősített adatsértés elemzése: friss adatokkal sokkol, immár 13. alkalommal a Verzion 2020 Data Breach Investigations Report.
Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!
2020. május

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!

Itt megtalálhatod a filter:max Virtuális Security Konferencia összes fontos előadását, kezdve az olyan, Magyarországon most bemutatkozó gyártókkal és technológiákkal, mint a PenTera, Scirge, bigID.
Vállalati email és fájl archiválás biztonságosan
2020. április

Vállalati email és fájl archiválás biztonságosan

A GFI Archiver lehetővé teszi az elektronikus adatok archiválását egy hálózaton belüli forrásba. Rengeteg helyet spórol a szerveren, csökkenti a keresési időt, költséghatékony. Kell ennél több?
Cymulate Pentera Spycloud Vectra Thycotic FireEye Scirge Forcepoint Opswat Bitdefender Ruckus BigID

Kapcsolatfelvétel üzenet küldése

Iratkozzon fel hírlevelünkre!