Remote session menedzselés Thycotic-kal

Remote session menedzselés Thycotic-kal

A Thycotic innovatív információbiztonsági fejlesztéseinek  köszönhetően a Secret Server több rendszergazda életét tette biztonságosabbá és könnyebbé. Most, a Connection Managerrel, egy olyan terület is lefedhető, amit tapasztalataink alapján a vállalatok eddig ingyenes, nem feltétlenül megbízható forrásból származó programokkal igyekeztek megoldani.  

 

A Connection Manager a remote session menedzselésének világát teszi hatékonyabbá és biztonságosabbá. A vállalatok rendszergazdái, használatával, távoli kapcsolatokat kezdeményezhetnek úgy is, hogy egyszerre több protokollt futtatnak (RDP és SSH), és hozzáférhetnek a kritikus erőforrásokhoz is.  Ami még pozitívuma a terméknek: nem feltétlenül kell, hogy használd a Secret Server-t, bármilyen távoli gépet felvehetsz az alkalmazásban manuálisan. Ha van már Secret Servered, akkor csak annyi a dolgod, hogy összeszinkronizáld vele és már használhatod is az oda felvett erőforrásaidat.

 

Miért is jó, ha van Secret Servered és Connection Managered?

 

A Connection Manager integrálódik a Secret Serverhez (itt írtunk a Secret Serverről bővebben), így egyetlen felületről, távoli hozzáféréssel is hozzáférhetnek az IT mérnökök a privilegizált adatokhoz, secretekhez. És ha már ott vannak, figyelemmel kísérhetnek, sőt rögzíthetnek is egyszerre több, egyidejű (távoli) munkamenetet.

 

A szofver teljesebbé tette a Thycotic portfólióját, a Connection Manager segítségével olyan multimanage környezet valósul meg, ahol a monitoring és a szükséges közbelépés is megvalósulhat a távoli hozzáférések protokollja (RDP) és az SSH tekintetében egy egységes környezetben. A hitelesítő adatok, a munkamenetek rögzítése, a multifaktoros hitelesítés és a titkos hozzáférési munkafolyamatok a szoftvernek köszönhetően egy helyen érhetők el.

 

Egyetlen képernyőn minden! Amikor bonyolult hálózatokban, felhőben kell összetett feladatot végezni, mindezt úgy, hogy a felhasználói igényeknek is megfelelhessük, lássuk be, ez óriási előny, főleg akkor, ha egyszerre nem csak egy, hanem több munkamenet is aktív.

 

A Thycoticot úgy tűnik, már egy ideje foglalkoztatta, hogy a különféle protokollok és a privilegizált fiókok figyelembevételével hogyan is lehet biztonságosan tartani az IT infrastruktúrát, mert a Connection Manager konkrétan nem csak a csökkenti a sérülések kockázatát, hanem időt is spórol a mérnököknek, rendszergazdáknak.

 

A Thycotic Connection Manager legfontosabb jellemzői:

  • Remote access: munkamenetek indítása és konfigurálása egyszerre több környezetben
  • Session Management: a hitelesítő adatok automatikusan bekerülnek a munkamenetekbe
  • Központi Vezérlés: Egytelen interface hozzáférés szükséges a munkamenetek kezeléséhez és az esetleges beavatkozásokhoz
  • Session Recording:  Amennyiben a Secret Serverből szinkronizált erőforrásra csatlakozol, úgy a Session Recording/Monitoring ugyanúgy érvényes lesz akkor is, ha Connection Managerből csatlakozol.
  • Követés és ellenőrzés: megadható egyedi audit útvonal a megfelelések bizonyításához

 

A Connenction Manager rugalmasan méretezhető, akár több száz kapcsolatot is lehet vele egyszerre menedzselni és könnyű integrálni a Secret Serverhez is. Minimalizája a jogosultságok eszkalációját és harmadik fél privilegizált fiókjával való visszaélés lehetőségét.

 

A szofvert gyártói információs datasheetje itt érhető el. Amennyiben szívesen olvasnátok a gyártóról, kattintsatok ide vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot az ismert elérhetőségeinken.

2020. január

Kérek még több információt!  

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!
2020. május

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!

Itt megtalálhatod a filter:max Virtuális Security Konferencia összes fontos előadását, kezdve az olyan, Magyarországon most bemutatkozó gyártókkal és technológiákkal, mint a PenTera, Scirge, bigID.
filter:max  2020 Virtuális Security Konferencia
2020. április

filter:max 2020 Virtuális Security Konferencia

Az idei szakmai rendezvényünket virtuális környezetben tartjuk. Rengeteg újdonsággal és érdekességgel készülünk: öt gyártói, technológiai premierrel is, melyeket elsőként mutatunk be Magyarországon.
Service Account Security
2020. február

Service Account Security

A szervezeteknek sok Service Accountja van, olyannyira, hogy azok manuális kezelhetősége bonyolult, szinte lehetetlen feladat vagy nehezen fenntartható és sok extra munkaerőt és munkaórát igényel.
Pcysys Spycloud Vectra Thycotic FireEye Scirge Forcepoint Opswat Bitdefender Ruckus BigID

Kapcsolatfelvétel üzenet küldése

Iratkozzon fel hírlevelünkre!