Új kötelezettség webshopoknak

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága 2018-ban kiadott egy tájékoztatást a bejelentés-köteles szolgáltatást nyújtók részére, amiben ismerteti, hogy az új kiberbiztonsági szabályozások célja, hogy a bejelentés-köteles szolgáltatást nyújtók az általuk használt hálózati és információs rendszerek biztonságát növeljék, az azokat érő biztonsági eseményeket megelőzzék, illetve hatásukat csökkentsék, ezáltal emelve az általuk nyújtott szolgáltatások biztonságát.

 

Amennyiben, tehát a Te szervezeted online piacteret (webshopot) üzemeltet, vagy keresőszolgáltatást, felhő alapú szolgáltatást biztosít, értékesít más jogi, vagy magánszemélyeknek, úgy a 2001. évi. CVIII. tv. (Ekertv.) 16. § (1a) bekezdés a)-d) pontjai, valamint a 2017. évi CXXXIV tv. következményeként született 401/2017. (XII. 15) Korm. rendelet alapján a bejelentés-köteles szolgáltatásokkal kapcsolatos szabályok szerint

 

  • 2018. május 10-től 2018. augusztus 08-ig bejelentési kötelezettséget keletkeztet (be kell jelenteni) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál (OKF), mint eljáró HATÓSÁGNÁL
  • 2019. május 10-ig pedig kockázatelemzés készítését követeli meg a következő területeken:
    • a hálózati és információs rendszerek és létesítmények biztonságára;
    • a biztonsági események kezelésére (incidenskezelés);
    • az üzletmenet-folytonosság biztosítására (BCM).

 

A jó hír az, hogy a filter:max Kft. információbiztonsági tanácsadó üzletága szívesen segít a feladat elkészítésében a komplex tervezéstől a teljeskörű megvalósításig.

 

A követelményrendszerhez kapcsolódó Hatósági tájékoztatást itt érhetitek el.

 

A teljesítendő feladat részletes ismertetése pedig ide kattintva érhető el, az OKF által készített PDF-ben.

 

Nem érdemes késlekedni. A megfelelőség időben való teljesítése a ti rendszeretek biztonságát is növeli! Tudjatok meg mindent a NIS-ről itt és az alábbi gombra kattintva pedig vegyétek fel velünk a kapcsolatot, hogy még ma el tudjuk kezdeni a közös munkát a pontos megfelelőség érdekében.

2019. január

Kérek még több információt!  

Segítség a home office-hoz!
2020. március

Segítség a home office-hoz!

Összeszedtünk néhány megoldást, amelyek segítenek kis cégeknek, egyéni vállalkozóknak, családoknak és gyerekeknek is a kapcsolattartásban és a biztonságos otthoni munkában, tanulásban.
filter:max interjú 2020
2020. január

filter:max interjú 2020

A Computerworld felkérésére Angyal Dániel, a filter:max ügyvezetője és Kaczur Gábor, a filter:max vezető IT biztonsági mérnöke adott interjút IT biztonsági technológia aktualitások témában.
Best of filter:max 2019
2019. december

Best of filter:max 2019

2019 a hálózati megoldások és a mesterséges intelligencia térhódításának éve volt. A filter:max azokra a területekre fókuszál, ahol a legnagyobb eredményeket érhetjük el a legjobb technológiákkal.
Spycloud Vectra Forcepoint Bitdefender FireEye Opswat Thycotic Ruckus

Kapcsolatfelvétel
üzenet küldése

Iratkozzon fel hírlevelünkre!