Új kötelezettség webshopoknak

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága 2018-ban kiadott egy tájékoztatást a bejelentés-köteles szolgáltatást nyújtók részére, amiben ismerteti, hogy az új kiberbiztonsági szabályozások célja, hogy a bejelentés-köteles szolgáltatást nyújtók az általuk használt hálózati és információs rendszerek biztonságát növeljék, az azokat érő biztonsági eseményeket megelőzzék, illetve hatásukat csökkentsék, ezáltal emelve az általuk nyújtott szolgáltatások biztonságát.

 

Amennyiben, tehát a Te szervezeted online piacteret (webshopot) üzemeltet, vagy keresőszolgáltatást, felhő alapú szolgáltatást biztosít, értékesít más jogi, vagy magánszemélyeknek, úgy a 2001. évi. CVIII. tv. (Ekertv.) 16. § (1a) bekezdés a)-d) pontjai, valamint a 2017. évi CXXXIV tv. következményeként született 401/2017. (XII. 15) Korm. rendelet alapján a bejelentés-köteles szolgáltatásokkal kapcsolatos szabályok szerint

 

  • 2018. május 10-től 2018. augusztus 08-ig bejelentési kötelezettséget keletkeztet (be kell jelenteni) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál (OKF), mint eljáró HATÓSÁGNÁL
  • 2019. május 10-ig pedig kockázatelemzés készítését követeli meg a következő területeken:
    • a hálózati és információs rendszerek és létesítmények biztonságára;
    • a biztonsági események kezelésére (incidenskezelés);
    • az üzletmenet-folytonosság biztosítására (BCM).

 

A jó hír az, hogy a filter:max Kft. információbiztonsági tanácsadó üzletága szívesen segít a feladat elkészítésében a komplex tervezéstől a teljeskörű megvalósításig.

 

A követelményrendszerhez kapcsolódó Hatósági tájékoztatást itt érhetitek el.

 

A teljesítendő feladat részletes ismertetése pedig ide kattintva érhető el, az OKF által készített PDF-ben.

 

Nem érdemes késlekedni. A megfelelőség időben való teljesítése a ti rendszeretek biztonságát is növeli! Tudjatok meg mindent a NIS-ről itt és az alábbi gombra kattintva pedig vegyétek fel velünk a kapcsolatot, hogy még ma el tudjuk kezdeni a közös munkát a pontos megfelelőség érdekében.

2019. január

Kérek még több információt!  

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!
2020. május

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!

Itt megtalálhatod a filter:max Virtuális Security Konferencia összes fontos előadását, kezdve az olyan, Magyarországon most bemutatkozó gyártókkal és technológiákkal, mint a PenTera, Scirge, bigID.
Vállalati email és fájl archiválás biztonságosan
2020. április

Vállalati email és fájl archiválás biztonságosan

A GFI Archiver lehetővé teszi az elektronikus adatok archiválását egy hálózaton belüli forrásba. Rengeteg helyet spórol a szerveren, csökkenti a keresési időt, költséghatékony. Kell ennél több?
Webmeeting higiénia kezdőknek és haladóknak
2020. április

Webmeeting higiénia kezdőknek és haladóknak

Zoom-olsz vagy a Gotomeetingben hiszel? Ahogy egyre terheltebb a home office környezet, úgy buknak elő a hibák. Nem mindegy, milyen webmeeting felületet használtok és az se, hogy hogyan. Mutatjuk!
Pcysys Spycloud Vectra Thycotic FireEye Scirge Forcepoint Opswat Bitdefender Ruckus BigID

Kapcsolatfelvétel üzenet küldése

Iratkozzon fel hírlevelünkre!