M-Trends 2018 - minden, ami malware

Biztos nem ismeretlen számodra a FireyEye márka, olvastál róla, hallottad mit tud. A legtöbb cég életében komoly mérföldkő, amikor döntést hoz saját biztonsági rendszeréről. Beszélnek a számok, a tények, pörögnek a összegek, végül a legtöbben megelégednek egy hirtelen büdzsébe illeszthető arany középúttal. Pedig kisebb extra ráfordítással előre látható, hogy a FireEye sokkal jobb befektetés, mint bármi más jelenleg a piacon.

 

 A legutóbbi teszten is kiderült, hogy édemes számolni ezzel a platformmal, ugyanis a résztvevő cégek 95%-a azt tapasztalta, hogy a kis biztonságosnak hitt hálózatukon belül, a FireEye használatával, megbúvó, fertőzött kiszolgálóra találnak. Akik, tehát, bizalmat szavaztak a FireEye védelemnek, azok számára láthatóvá és megállíthatóvá váltak a hálózaton belüli és távmunkában dolgozó felhasználóikat célzó támadások.

 

Mit kell tenned, hogy ne tudják kijátszani a rendszeredet?

 

Mivel manapság tényleg gyerekjáték áthatolni egy egyszerű tűzfalon, URL gateway-en, IPS rendszeren és tele a piac szedett-vedett vírusirtó programokkal, ezért csak az nem fertőződik meg, aki nem akar. Ha kicsit olvastál mostanában a témában, akkor tudod, hogy a sandbox alapú felismerési eljárások sem garantálják már a tökéletes védelmet.

 

Ha azt gondolod, hogy ez mind rizsa, akkor érdemes belenézzél az M-TRENDS 2018-as riportba és te is hirdetni és élni fogod az igét, miszerint: aki a sötét oldalon áll, annak elég egyszer bejutnia azon a bizonyos biztonsági résen, aki pedig védekezik, annak minden alkalommal jól kell védekeznie. Nem csak egyszer, hanem amíg világ a világ.

 

Néhány sokkoló adat a FireEye riportból

 

Nyilván mindenkinek a saját portája a legkedvesebb, azért jó, ha tudod, hogy itt igazi, életből merített adatok, tények is vannak a marketing bullshit mögött. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint, hogy a FireEye mindennap ott áll a számítógépes támadások frontvonalán. Csak nézd a számokat!

 

FireEye a malware támadás elleni védekezés szakértője.

 

Nem meglepő, de ha külső forrásból derül fény arra, hogy kompromittálódtunk, akkor jóval hosszabb ideig tart a fertőzés. A mi régiónkban átlagosan 305 napig, szemben azzal a 24 nappal, amennyi ideig a saját magunk által felfedezett behatolások tartanak.

 

FireEye a malware támadás elleni védekezés szakértője.

 

Emellett az EMEA régióban az átlagosnál is többször, majdnem az esetek felében fordul elő, hogy nem a megfertőzött szervezet, hanem valamilyen külső forrás figyelmeztet a támadásra. Elég kellemetlen nem?!

 

A FireEye többet tud a számítógépes malware fenyegetésekről, mint bárki más.

 

Tudtad, hogy aki egyszer áldozattá válik, jó eséllyel többször, vagy több különböző támadó által is célpontba kerül? A számok beszédesek. A riport pedig kendőzetlenül megmutatja a valóságot!

 

FireEye, az APT malware elemzés királya!

 

Hallottál már a Multi-Vector Virtual Execution motorról? Nos, ez a rendszer alfája és omegája. Ez a motor fogja neked is elhozni a béke szigetét, ugyanis lehetővé teszi a beérkező kódok dinamikus, szignatúra nélküli virtuális elemzését. Röviden ez annyit jelent, hogy a virtuális gépeken futtatott gyanús elemek ellenőrzése (legyenek azok fájlok, weblapok, e-mailek) hiper sebességgel történik meg, ráadásul valós időben. A motor okos. Folyamatosan tanul és egyéb fenyegetési vektorok elemzésével manuálisan is bővíthető.

 

A FireEye a modern lopakodó malware támadások elleni védelem. A szignatúramentes, teljesen virtualizált felismerő motor és a támadási adatokat gyűjtő hálózat kombinációja olyan biztonsági hálót jelentenek, amit a malware-ek egyszerűen nem tudnak kijátszani. Felderít és védelmet nyújt egyidőben. Teszi mindezt úgy, hogy a végeredmény: brutálisan csökken a támadás jelzésétől a kijavításig történő idő. Kell-e annál nagyobb öröm, mint, hogy egy esetleges malware támadás káros hatásait csökkenteni tudod?!

 

Mire tudod használni a FireEye-t?

 

Egy hosszú, álomba ringatós lista helyett igyekeztünk neked pontokba szedni a lényeget:

 

  • vizsgálja a hálózati forgalmat
  • ellenőrzi a végpontokat
  • legjobb barátod a Zero-Day védelemben
  • van neki egyedi malware vizsgáló hypervisora
  • tudja, mi az, hogy sandbox-észlelés elleni védelem
  • mestere az exploit- és callback detektálásnak.

 

A FireEye mérnökök tehát odateszik magukat az ügyfelek érdekében. Folyamatosan monitoroznak, hogy az iparág legjobb technológiáját építsék fel neked, nekünk, mindenkinek.

 

Ha komolyabb védelmet szeretnél a rosszindulatú programok ellen, ha tényleg keresel Zero Day védelemi megoldásokat, ha le akarod karatézni az APT-ket és az egyéb malware támadásokat, akkor tőlünk bármikor kérdezhetsz. Ez nem kötelezettség, csupán tudatos viselkedés. Optimalizáld rendszered védelmét a biztonsági műveletek egész életciklusa során.

 

Ha eddig „csakazértsem” kattintottál a riportra, akkor itt találod újra a linket. Szerintünk ne hagyd ki! Ha pedig komolyan vagy komolytalanul, de kérdeznél a lehetőségekről, részletekről, akkor az alábbi gombra kattintva pillanatok alatt elérsz bennünket! Mi várjuk a jelentkezésedet!

2018. június

Kérek még több információt!  

Gyakorlat Sunburst és supply chain támadások ellen
2021. június

Gyakorlat Sunburst és supply chain támadások ellen

A Sunburst és egyéb supply chain típusú támadások detektálása speciális megelőzési technológiát igényel, a normál konfiguráció, patchmenedzsment kevés hozzá.
A FireEye volt, van, lesz: a Sunburst utóélete
2021. január

A FireEye volt, van, lesz: a Sunburst utóélete

A világ vezető kiberbiztonsági cége a FireEye decemberi Sunburst vagy Solorigate kibertámadási ügye a mai napig beszédtéma. Mi történt pontosan? Hogy történhetett meg? Milyen lépéseket tett a FireEye?
Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!
2020. május

Virtuális Security Konferencia: prezik, videók!

Itt megtalálhatod a filter:max Virtuális Security Konferencia összes fontos előadását, kezdve az olyan, Magyarországon most bemutatkozó gyártókkal és technológiákkal, mint a PenTera, Scirge, bigID.
Cymulate Pentera Spycloud Vectra Thycotic FireEye Scirge Forcepoint Opswat Bitdefender Ruckus BigID

Kapcsolatfelvétel üzenet küldése

Iratkozzon fel hírlevelünkre!