Kell egy jó DLP mindenkinek!

Kell egy jó DLP mindenkinek!

Az adatszivárgás okozta károk felbecsülhetetlenek. Már rég nem az a kérdés, hogy melyik a legdurvább adatszivárgási botrány, amire emlékszel, hanem inkább az, hogy egyáltalán mikor volt olyan, hogy nem találkoztál adatszivárgást taglaló híreket úgy egyáltalán.

 

Miért akkora nyűg a cégeknek az adatszivárgás elleni védelem?

 

Az adatbiztonság soha véget nem érő kihívás. Egyrészt az informatikai szervezetek kötelesek betartani a szabályokat és védeni a szellemi tulajdonokat a célzott támadásoktól és véletlen incidensektől. Másrészt alkalmazkodniuk kell a makró IT-mozgásokhoz, például a felhő alkalmazások, a hibrid felhő-környezetek és a BYOD-trendek elfogadásához, amelyek mindegyike növeli az adatok szivárgását a szervezeteknél. Ez a, folyamatosan bővülő támadási felület jelenti a legfontosabb kihívást a kritikus adatok védelmében.

 

Az adatszivárgás által okozott károk sokrétűen jelentkezhetnek, a bizalomvesztéstől a direkt károkon keresztül a bírságokon át az incidensek jogi és informatikai auditálásáig. Egy ilyen összetett problémára nem érdemes fél megoldásokat alkalmazni, mert milliós kockázatokat kell kezelni, ebbe pedig csak a legkompetensebb partnerekkel érdemes belekezdeni.

 

Gondolj csak bele: egy cégben, lényegében minden munkavállaló képes a nagy mennyiségű adat gyűjtésére, mozgatására munkája során. A felmérések pedig azt mutatják, hogy a leggyengébb láncszem, mindig az ember. Ebben az esetben is. Akarva vagy akaratlanul, de ott sebezhetődünk meg, ahol a legkevésbé számítunk rá… Az adatvesztés megelőzésének a hagyományos megközelítése tehát már nem igazán hatékony, mert figyelmen kívül hagyja az adatbiztonság legnagyobb változóját - az embereket.

 

 

Globálisan több, mint 50.000 cég többszáz millió alkalmazottját védi a Forcepoint DLP

 

A cég repertoárjában olyan referenciák szerepelnek, hogy rögtön leül az ember. Tudtad, hogy a Facebookon a káros tartalmakat a te faladon is a Forcepoint szűri?

 

Tudjuk, hogy egyre nagyobb és brutálisabb erőfeszítésbe kerül a védekezés, hiszen egyrészt az adatvesztési csatornák száma folyamatosan nő, illetve a törvények, előírások is egyre szigorúbban szabályozzák az adatvédelmet… és ugye mindennek meg kell felelni, különben erős bünti jön az élettől.

 

A legtöbb cég gyanútlanul összetéveszti a már létező védelmi megoldásokat (tűzfal, IPS termék stb.) a valós adatszivárgás elleni védekezéssel. Pedig pofonegyszerű a kép: egy okos és jó DLP nem csak jóbarátja az értékes adatoknak, hanem, többek között, tökösen kontrollálja a hozzáférés is.

 

A Forcepoint szerintünk azért a jelen nagy harcosa, mert a modern vállalatok sokrétű folyamatához alkalmazkodva a helyi határokon belül, a mozgásban lévő kollégákon át a felhő alkalmazásokig minden csatornán egyenszilárdságú védelmet ad. Ezt több különböző technológiai megoldás, intelligencia szolgáltatás és felhő alapú megoldás kombinációjával tudja elérni és ezáltal a vállalat kockázatait csökkenteni. Aki kipróbálta, használja, nem igen akar váltani. Mutatjuk, miért!

 

Forcepoint DLP, az adatszivárgás elleni védelem legjobbja.

 

Forcepoint DLP: megoldás rosszindulatú, vagy akár véletlenszerű támadások következtében történő adatveszteségek megelőzésére is!

 

A Forcepoint talán az iparág legteljesebb adatvédelmi platformja. Piacvezető adatfelfedezés, végpontvezérlés, hálózati végrehajtás és a felhőalapú alkalmazások kiterjesztése terén. Manapság nélkülözhetetlen. Gondolj csak a GDPR-ra…

 

Sokmindent tud. De a lényeg ez.

 

  • Lehetővé teszi a szöveges adatok - köztük akár személyes adatok- kimutatását és kivonását képekből - például forráskód, műszaki rajzok, M & A dokumentumok és üzleti titkok.
  • A fájl- és e-mail titkosítás használatával automatikusan alkalmazhatja a védelmi ellenőrzéseket érzékeny vagy bizalmas fájlokra.
  • Visszajelzést ad az adatkezelők és a felhasználók számára is  az adatvédelem kapcsán akár mobileszközön is.
  • Védi az adatok felhasználását, mind a vállalati hálózaton belül, mind a vállalaton kívül, mozgásban lévő felhasználók esetében.
  • A kritikus kommunikációs csatornákon (pl. E-mail, web, azonnali üzenetküldő és hálózati nyomtatás) felügyeli a kritikus adatáramlást és megakadályozhatja az adatvesztést a dedikált Data Protector eszközzel vagy a Forcepoint Web és Email Security gatewayekkel történő integrációval.
  • Az adatvédelem kiterjesztett olyan felhőalapú alkalmazásokra, mint az Office 365, Box stb..
  • A fejlett elemzések és a kockázati pontozás a legnagyobb fenyegetésekre helyezik a hangsúlyt.

 

Szóval a lényeg, hogy gyors, okos és egyszerre monitorozza az összes csatornát, amit kell. ( Itt olvashatsz róla többet!)

 

Forcepoint DLP, az adatszivárgás elleni védelem legjobbja.

 

Alfa és Omega: valós idejű tartalom elemzés és klasszifikáció

 

Tudtad, hogy a Forcepoint Advanced Classification Engine (ACE) a Forcepoint saját biztonsági kutató csapatának és napi ötmilliárd kérés feldolgozásának köszönhetően átlagosan másodpercenként három új veszélyforrást kategorizál? És azt, hogy a Web és Email tartalomszűrő rendszerek együttműködésének, valamint a felhő alapú szolgáltatáson áthaladó napi sokszáz millió email és web kérés feldolgozásának köszönhetően a legpontosabb felismerési hatékonyság és legalacsonyabb false pozitív ráta jellemző a Forcepoint tartalomszűrőire?

 

Bizony ám, és most jön a „nemsemmi” kategória! Ugyanis a Forcepoint ThreatSeeker Intelligencia hálózat ezen felül a social média trendek, új URL bejegyzések és a legismertebb weboldalak monitorozásával proaktívan figyeli az újonnan felbukkanó veszélyforrásokat. A dimanikus weboldalak (web 2.0) és portálok tartalma nem sorolható egyszerűen URL alapján biztonságos vagy nem biztonságos kategóriákba. A híroldalak percenként változó tartalommal rendelkeznek, a közösségi oldalak pedig minden felhasználónak minden megnyitáskor újabb tartalmakat mutatnak/generálnak. Emiatt például a Facebook is a Forcepoint technológia és intelligencia szolgáltatásai alapján figyelmezteti a felhasználókat a potenciálisan veszélyes tartalmak megnyitása előtt.

 

A Forcepoint proxyja lokálisan is valós időben, ott és akkor is elemzi a dinamikus tartalmakat, illetve a siteokon (akár elrejtve) megtalálható linkeket amikor a felhasználó épp megnyitná azokat. Ennek segítségével az előre definiált kategóriákon felül (vagy épp azok ellenére) minden esetben a valódi tartalom, illetve a linkek valódi, akár több átirányítás utáni céljai alapján történik a biztonsági szabályozás és blokkolás.

 

A Forcepoint a Gartner szerint is évek óta  DLP piacvezető

 

A Forcepoint DLP az emberközpontú kockázatokkal foglalkozik. Lát, ellenőriz, elemez, pontoz, rangsorol mindenhol, ahol alkalmazottak, munkatársak dolgoznak és adatok vannak. Sok biztonsági szoftvereket gyártó cég kínál valamilyen integrált DLP-t, azonban a legtöbb esetben a biztonsági szakemberek azzal szembesülnek, hogy a piacon lévő termékek túl bonyolultak, a beruházás ellenére növelik továbbra is a költségeket, sok emberi erőforrást igényel a telepítés, integrálás.

 

Megállítani az adatok lopását e-mailen és webes csatornákon is? Azonosítani a rosszindulatú és véletlen adatvesztést? Megelőzni a külső támadásokat? Felismerni az adatokat egy képen belül OCR-rel?

 

Nekünk nincs több kérdésünk. Ha neked lenne, vagy demót szeretnél, akkor kattints a lenti gombra, vedd fel velünk a kapcsolatot és már repítjük is hozzád az infókat! Kell?

 

Kérek még több információt!  

Ezek a Forcepoint DLP újdonságok!

Ezek a Forcepoint DLP újdonságok!

2018. decemberében napvilágot látott a Forcepoint DLP megoldásának 8.6-os verziója, ami több újítást is hordoz a korábbi verzióhoz képest.
Minden, amit az SD-WAN jobban tud!

Minden, amit az SD-WAN jobban tud!

Számos vállalkozás és kormányzati ügynökség felfedezte már az SD-WAN-t, hogy csökkentsék vagy megszüntessék a lassú, költséges MPLS vonalaktól való függőségüket.
Forcepoint: hálózatbiztonsági teszt

Forcepoint: hálózatbiztonsági teszt

A tűzfal megkerüléses támadások egyre gyakoribbak. Hiába van új generációs tűzfalad, egy rosszul választott termékkel akár te is veszélyeztettek közé kerülhetsz.
Spycloud Vectra Forcepoint Bitdefender FireEye Opswat Thycotic Ruckus Grey Wizard

Személyes adatok