2017-04-10 15:10:00 

FireEye trend riport és újdonságok

FireEye trend riport és újdonságok

Megérkezett a FireEye 2017-es M-Trends jelentése, Kevin Mandia a FireEye CEO-ja pedig egy rendkívül érdekfeszítő szenátusi meghallgatáson vett részt az Amerikát érintő kiber fenyegetésekkel kapcsolatban. A FireEye termék család tovább bővült, immár teljes értékű kliens agenttel is erősíthetjük a határvédelmünket.

A trend riport legfontosabb megállapításai

2016-ban jelentősen, 146-ról 99-re  csökkent az incidensek átlagos felfedezési ideje, de az esetek közel felében még mindig kívülről értesítik az intézményeket a behatolásokról.  A korábbinál is szofisztikáltabb támadások mögött az államilag szponzorált csoportok és a "privát" bűnözők is hasonló képességekre kezdenek szert tenni. Ráadásul egyre kifinomultabb módszerekkel, például a targetált phising támadásokat telefonos hívásokkal is kiegészítve jutnak el a károkozásig. Ezzel szemben a vállalatok védelmi képességei lassan fejlődnek, sokszor alapvető hiányossággal küzdenek és nem rendelkeznek a behatolások vizualizálására és detektálására alkalmas eszközökkel. A teljes riport elérhető itt!

 

Kevin Mandia , a FireEye CEO-ja napokban elképesztően izgalmas nyílt szenátusi hírszerzési meghallgatáson vett részt, érdemes végighallgatni. Kevin mellett az Obama adminisztráció U.S Cyber-Command főparancsnoka és Thomas Rid, a londoni King's College hadtudományi professzora vitatják meg az elnökválasztás közben tapasztalt befolyásolási kísérleteket és a kiber védelem általános állapotát.

 

A FireEye rengeteg új megoldást hozott 2017-re, ebből az egyik legfontosabb a teljes értékű Endpoint Security kliensük.  A hálózati forgalmat elemző NX család a klasszikus IPS-t is kiváltó Essential verzióval is kiegészül, a spamszűrést is magában foglaló felhő alapú Email APT megoldásukkal pedig felhő alapú szogláltatásként is elérhető a legfejlettebb APT védelem.

Visszalépés a hírek oldalra

Aruba Networks FireEye Flexera Forcepoint Opswat Thycotic

Személyes adatok